Diabetes prevention,

diabetes prevention

Nem mindegy milyen életkorban kezdődik a 2-es típusú diabetes Az Egyesült Államokban számos nemzeti szervezet koordinálja a 2-es típusú diabetes a továbbiakban diabetes prevencióját, csökkenteni próbálva a betegség óriási gazdasági, fizikai és pszichoszociális következményeit.

diabetes prevention cukorbetegség kezelés gyógyszerek

A diabetes egészségügyi kiadásai az American Diabetes Association becslése szerint évente nagyjából milliárd dollárt emésztenek fel. Mohammed K. Az US Preventive Services Task Force és az American Diabetes Association egyaránt javasolja a magas kockázatú felnőttek szűrését és életmódjuk megváltoztatását a testsúlycsökkentés és a diabetes kockázatának csökkentése érdekében.

diabetes prevention cukorbetegség kezelés tianshi

A diabetes prevenciós programokat a legtöbb biztosítási forma fedezi. A szerzők jelentős hiányosságokat találtak a 2-es típusú diabetes magasabb kockázatával rendelkező felnőtteknek nyújtott tanácsadásban, és alacsony részvételi arányt a kockázat csökkentését célzó programokban.

diabetes prevention akucsek vércukormérő

Javaslatuk szerint a diabetes prevenciós szolgáltatásokhoz való könnyebb hozzájutás érdekében ki kell terjeszteni a programokat, tudatosítani kell azokat, és meg kell könnyíteni a szakemberekkel való kapcsolattartást is.

Diabetes prevention vizsgálatban millió amerikai felnőtt állampolgárt reprezentáló Ezeket a programokat leginkább a 45 és 65 év közöttiek látogatták, több volt közöttük a nem spanyol ajkú fekete és ázsiai felnőtt, a magasvérnyomásban szenvedő, a terhességi diabetesen átesett nő és a magasabb iskolai végzettséggel rendelkező.

diabetes prevention cukorbetegség 2 népi kezelési módszerek

Lásd még