Talp viszketés

talp viszketés

Létrehozva: Kellemetlen, ha a lábviszketés miatt nem tudunk aludni, jó hír azonban, hogy általában létezik rá valamilyen egyszerű megoldás. Ha a talpunkon, illetve a lábujjaink között a bőr vörös, repedezett vagy hámlik, akkor már meg is van a bűnös.

talp viszketés cukor cukorbetegség 1 kezelés

Ilyenkor a gyógyszertárakban recept nélkül kapható szerekkel viszonylag gyors javulást érhetünk el, és a viszketés is megszűnik. Az is előfordulhat, különösen idősebb korban, hogy egyszerű bőrszárazságról van szó. Ahogy öregszünk, testünk egyre kevesebb nedvességet képes megtartani a bőr külső rétegeiben.

talp viszketés cukorbetegség inkontinencia

Ezen úgy segíthetünk, hogy esténként lefekvés előtt valamilyen hidratáló krémmel kenjük be a lábunkat. Gyakori panasz az éjszakai lábviszketés. Fotó: Getty Images Ilyenkor érdemes kivizsgáltatni magunkat Betegségek, ahol nagyon fontos a lábápolás Lábaink ápolása nem csak esztétikai okokból, de egészségünk megőrzése szempontjából is kiemelt fontosságú.

talp viszketés férfi nemi szerv viszketés kezelése

Bizonyos betegségek esetén ráadásul különösen fontos, hogy odafigyeljünk a lábainkra. Részletek itt. Talp viszketés érdemes a megszokott kezelést alkalmazni.

talp viszketés cukorbeteg gyümölcs

Különféle egészségügyi problémák tünete is lehet a láb, talp viszketése. Az egyik ilyen a diagnosztizálatlan cukorbetegség okozta idegi károsodás, de a panasz akár valamilyen májbetegségre is utalhat.

talp viszketés osteomyelitis diabétesz kezelésére

Ezek persze a ritkább esetek, de ha nincsen semmilyen bőrtünetünk, a viszketés mégis tartóssá válik, mindenképpen érdemes lehet kivizsgáltatni magunkat. Ráadásul a viszketés mint tünet nagyon sokféle hátterű lehet, szinte komplett terület az orvostudományon belül, ahol talp viszketés idevágó hasonlattal élve - még szinte csak a felszínt kapargatják.

Lásd még