Nano cukorbetegség

TRAFFIC – az “inzulintermelő-fonál” – Szurikáta Alapítvány

Ígéretes kezelési megoldás 1-es típusú diabéteszre nanogéllel Önszabályzó inzulinadagolás egy fogkrémszerű anyag beinjekciózásával — új utak és ígéretes eredmények a nanogyógyításban.

nano cukorbetegség

A technológiai fejlesztésben a világviszonylatban is az elsők között álló egyetem, a massachusettsi MIT kutatói ígéretes egérkísérletekről számoltak be nanogél alapú inzulinkezelési eljárásuk kapcsán. A kutatók egy fogpasztához hasonló állagú zselé segítségével nano cukorbetegség megoldani az 1-es típusú diabéteszesek inzulinigényének problémakörét.

  • Minglin Maa Mezőgazdaság és Élettudományi Főiskola Biológiai és Környezetmérnöki Tanszékének vezetője kutatócsoportjával zseniális módszert dolgozott ki több százezer szigetsejt beültetésére.
  • Még a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek is segít, így ezzel a kivonattal és a többi hatóanyaggal teljesen megszüntethető a cukorbetegség, és végre ismét teljes életet lehet élni!
  • Cukor cukorbetegség az 1. és 2. típusú. kezelésére és megelőzésére

E betegek szervezete saját inzulintermelő sejtjei ellen fordul, ezért külső forrásból kell pótolni az inzulint. A probléma az, hogy ez a pótlás nem annyi inzulint jelent, amennyire szükség lenne túl sokat, vagy túl kevesetvagy nem akkor érkezik, amikor kellene.

  • Súly mutatta magát az orvostudományban.
  • Jók a tapasztalatok.
  • Diabétesz kezelésében 1 gyermek

Eddig az inzulinpumpa tűnt nano cukorbetegség legjobb megoldásnak, amely a leghatékonyabban imitálta az emberi hasnyálmirigy működését. Ugyanakkor a pumpa is újabb problémákat szült életmódbeli, mechanikai gondok, protéziseffektus stb.

nano cukorbetegség

A kutatók egy dextrán nevű módosított poliszacharidot használták tartályként, ebbe töltik az inzulint, és ezeket a pici golyókat ölelik körbe a nanorészecskék, illetve egy enzimet, amely a glükózt glükózsavvá alakítják át. A glükóz részecskék könnyedén áthaladnak a zselén, amely így érzékeli a mennyiségüket.

TRAFFIC – az “inzulintermelő-fonál”

Ha túl sok van belőlük, az enzim savvá alakítja őket, ami pedig megnyitja az inzulingolyókat. A zselé poliszacharid, tehát természetes anyag, és a szervezet lebontja egy idő után.

Kísérleti egerek az oltás után 10 napig normális vércukorértékeket produkáltak — ez a megoldás tehát ideiglenes, de nyilván sokkal rugalmasabb életvitelt, jobb inzulinkezelést tesz lehetővé, mint az egyéb, külső forrásból származó inzulinpótló megoldások. A kutatás most arra keresi a megoldást, hogy a zselé gyorsabban reagáljon a vércukorszint változására. Természetesen még rengeteg teszt szükséges ahhoz, hogy az egereken sikeres kísérletek embereken folytatódhassanak.

nano cukorbetegség

Lásd még